Klobbars Gästhus och stugor

KLOBBARS

Sevärdheter

Sevärdheter på Kökar och omnejd.

Kökar DiscGolfPark

Kökar DiscGolfPark är en 12-håls discgolfbana som ligger på ön Kökar i Ålands södra skärgård i anslutning till Peders Aplagård, Finlands sydligaste äppelodling.

Läs mera här

Grevens Ö Källskär, Kökar

Hos oss kan du hoppa på en av våra dagliga turer under högsäsong eller beställa en privat tur för Dig och Ditt sällskap, upp till 48 personer.

Båtfärden går genom Kökars vackra ytterskärgård. Guidad vandring över ön Källskär till Friherre Åkerhielms arkitektritade stockhus och medelhavsinspirerad trädgård. Härifrån ses horisonten och vågorna från det öppna havet som slår mot klipporna.

Läs mera här

Vandringsled Kalen

Medel/svår terräng. Omväxlnade och kuperat, mest berg. Obs! våta berg kan vara hala. Markerat med vit målade stenar.
Infoblad här

Kökars hembygdsmuseum

På Kökars museum kan du se, lära och uppleva hur kökarborna levde förr. Museet är inrymt i Österbygge-Hellsö gamla skola från 1913 och öppnades av Kökar Hembygdsförening 1988.

Läs mera här

Kökars kyrka

Kyrkplatsen har en lång och bitvis svårtolkad historia, men är kanske mest känd för att här grundades ett av det medeltida Finlands tre franciskanerkonvent. Omfattande utgrävningar på platsen antyder dock något slag av verksamhet redan under1200-talet. Det faktum att namnet Kökar omnämns i det s.k. Danska itineriaret från slutet av samma århundrade, visar att området – och då framförallt Hamnö – redan var en känd hamnplats i anslutning till viktiga farleder.

Läs mera här

Kom till kökar

En ögrupp i Ålands yttersta skärgård, mellan Finland och Sverige. Du tar dej hit med skärgårdsfärjor som dagligen trafikerar kommunen, både från fasta Åland och från den åboländska skärgården.

Sprängfyllt av vackra vyer! Förutom att havet alltid är nära, kan variationen av släta röda och grå klippor, karga bergspartier, lummiga skogsdungar, djur- och fågelliv samt vädrets makter göra vilken utflykt som helst spännande. Naturen och djurlivet som Kökar erbjuder är en upplevelse!

Läs mera här

Rulla till toppen